Dream Big 2021 - DreamBig
Skip to content
MENU

  Dream Big

  Nexer innovation race 2021

  Av de 168 som sökte till Dream Big 2021 valdes fyra finalister ut som fick pitcha sina idéer för juryn. Vinnaren korades under Nexer Summit den 25 november och fick motta en check på 1 miljon SEK. Ta del av prisceremonin, vinnarintervjun och samtliga finalistbidrag nedan!

  FINALIST: COMPULAR

  Med hjälp av en innovativ mjukvara kan Compular simulera och analysera optimala kemiska sammansättningar för att åstadkomma den smartaste energilagringen. Det leder till mer miljövänliga batterier med både högre energidensitet och längre livslängd – vilket i sin tur bidrar till övergången till ett mer hållbart samhälle.

  FINALIST: NAVARI

  Navaris innovation kan förbättra livssituationen för personer som diagnostiserats med levercancer. Tekniken förenklar navigering under titthålsoperationer och ökar precisionen vid borttagning av cancertumörer. Med hjälp av AR-projicering av tumören ser kirurgen en liveuppdaterad bild i realtid och får därmed en exakt överblick över hur tumören sitter, hur stor den är och hur den ser ut.

  FINALIST: SWIFTLY

  Swiftly är en digital plattform som använder machine learning för att automatisera anställningsprocessen för företag, rekryterare och arbetssökande. Deras mål är att koppla ihop rekryterare och arbetssökande i ett neutralt, självförsörjande ekosystem utan att avslöja någon personlig information innan intervjun. Swiftlys AI sköter hela processen fram till intervjun.

  VINNARE: THERMAISCAN

  Thermaiscans innovation möjliggör tidig upptäckt av bröstcancer med hjälp av AI, värmekamerateknik och en smartphone. Produkten passar perfekt för mini-kliniker, primärvården samt sjukvårdare som besöker patienter i hemmet, alternativt åker ut till landsbygden. Utöver att det är en portabel lösning kan en icke-specialist utföra undersökningen genom att låta AI:n analysera värmekamerabilden.

  RESAN dit

  PITCHDAG

  Finalisterna presenterar sina idéer för juryn.

  VINNARINTERVJU

  Möt 2021 års vinnare: Arby Leonian från Thermaiscan.
  Dream Big

  JURYNS MOTIVERING

  “Genom att kombinera rätt människor och färdigheter har det vinnande teamet skapat en smart lösning som övervinner såväl geografiska som samhälleliga hinder och utbildningsbarriärer för att minska mänskligt lidande och öka livskvaliteten. Lösningen är innovativ, skalbar och kostnadseffektiv, och innebär ett paradigmskifte inom global hälsovård.”

  JURYNS MEDLEMMAR

  LENA APLER

  Entreprenör och grundare av Collector Bank. Har fått flera näringslivsutmärkelser, bl a näringslivets mäktigaste kvinnliga entreprenör två år i rad. Hon är även medgrundare till Nätverket 17 som jobbar för att få fler kvinnor att bygga storbolag. Just nu är Lena aktuell
  som en av fem drakar i SVTs Draknästet.

  VIKTOR FRISK

  Mediaspecialist och driven entreprenör som redan i unga år förstod potentialen i digitala medier. Han är också medgrundare till Reach Media, som hjälper företag att skapa bättre resultat och maximera räckvidden i sociala medier. Viktor är också artist, författare och influenser.

  MALIN FRITHIOFSSON

  Programchef Startup Norway, ordförande Women in Tech – Göteborg, grundare av WITGBG Venture Studio och VD för mikroinvestföretaget ”by the (v) sea”. Malin har många metaforiska hattar på sig i sitt arbete med riskkapital till unga bolag, startupinvesteringar, innovation och jämlikhet. År 2021 var hon finalist i årets IT-kvinna i Sverige – och tog hem titeln ”Start-up ecosystem supporter of the year” vid Global Start-up Awards.

  Läs mer

  LARS KRY (JURYORDFÖRANDE)

  VD för Nexer och styrelsemedlem i flera organisationer.

  JOHAN MAGNUSSON

  Professor vid Göteborgs Universitet, Ordförande för Department of Applied IT och chef på SCDI Gothenburg (Swedish Center for Digital Innovation). När Johan inte forskar eller undervisar, är han engagerad som rådgivare, primärt till större organisationer och som styrelseledamot.

  TUVA PALM

  Digitaliseringsexpert, styrelseledamot, affärsängel och exekutiv rådgivare till företag i expansionsfasen. Tuva är CPO för Utopia Music, leder STHLM TECH Meet up och är medgrundare av SHE Invest. Hon är en av Sveriges mäktigaste tech-kvinnor och känd för att ha digitaliserat och expanderat företag som Klarna och Nordnet.

  BINETTE SECK

  CSR och Academy Lead vid Space, Europas första och största digitala kulturcenter i Stockholm. Hon är också partner i iCog Everyone Can Code och konceptledare på Changers Hub. Binette har arbetat inom tech i över 14 år, varav många på Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). Binettes karriär har fört henne från barndomen i Tensta, Paris och Dakar till att idag rankas som en av Sveriges 33 främsta kvinnliga tekniska ledare.

  Läs mer

  Erik Jivmark

  VD på Volvo Car Mobility, ett företag han var med och startade och som nu vuxit till 150 medarbetare och mer än 150 000 registrerade användare i Sverige. Han har ett designdrivet förhållningssätt och tillämpar agila värderingar och principer vid både produktutveckling och organisationsbyggande. Erik har även över 10 års internationell erfarenhet av arbete i andra ledande företag. Han lanserade den första globala e-handelslösningen för Volvo Cars.

  Kontakta oss

  Har du några frågor?

  Skicka ett email till dreambig@nexergroup.com, eller kontakta Beatrice Silow på beatrice.silow@nexergroup.com, +46 703791506