Om Dream Big - DreamBig
Skip to content
MENU

  Om
  Dream Big

  TÄVLING FÖR DIGITALA ENTREPRENÖRER OCH TECH-INNOVATÖRER

  Vill du ta din idé till nästa nivå? Dream Big är en entreprenörs- och innovationstävling inom digitalisering och tech. En global tävling med aktivt jämställdhetsperspektiv. Tävlingen är öppen för nytänkande, entreprenörsdrivna människor som vill förverkliga sina affärsidéer. Det kan handla om en tjänst, en konsultverksamhet, eller en helt ny produkt.

  TÄVLA SOM TEAM ELLER INDIVIDUELLT

  Alla kan tävla, antingen som team eller individuellt. Men oavsett vem du är, eller var du befinner dig i världen, så är du intresserad av att driva en start-up. Affärsidén får inte vara kommersialiserad ännu, dvs inte introducerad på marknaden.

  VÄGEN FRAMÅT
  • 1. ANSÖKNINGSPERIOD | 22 juni – 18 september, 2022
  • 2. TILLKÄNNAGIVANDE AV 8 NOMINERADE | 10 oktober, 2022
  • 3. TILLKÄNNAGIVANDE AV 4 FINALISTER SOM BJUDS IN TILL PITCH-DAG | 24 oktober, 2022
  • 4. PITCH-DAG | 8 november, 2022 (online eller på plats i Göteborg)
  • 5. TILLKÄNNAGIVANDE AV VINNARE OCH PRISCEREMONI | 25 november på Nexer Summit

  Vad du vinner

  Nexer är intresserade av att investera upp till 1 miljon kronor i den vinnande start-upen. Prissumman är skräddarsydd för att möta vinnarens behov av kapital, aktieinvesteringar, affärsstöd, tekniskt know-how, marknadsföring, säljsupport, mentorskap eller nätverk. Nexer är en aktiv partner och kan bidra med expertis inom våra expertområden strategi, teknik, försäljning och marknadsföring.

  Vinnaren av Dream Big Nexer Innovation Race 2022 får hjälp att genomföra sin fantastiska idé. Dels via ett startkapital, dels via kvalificerad rådgivning. Varje idé skiljer sig åt och det gör också behoven. Vinstsumman ger dig chansen att investera i det du behöver för att nå dina mål och förverkliga din dröm.

  NÄTVERKANDE

  Vill du få kontakt med rätt människor för att testa din idé eller hitta ett framtida partnerskap?
  Tack vare Nexers omfattande nätverk kan vi sätta dig i kontakt med rätt företag och personer.

  TRYGGHET

  Att kliva ut i det okända kan vara skrämmande. Vi vill att du ska lyckas och hjälper gärna till att minska riskerna. Vi är ett stort företag och kan erbjuda en trygg hamn varifrån du kan fokusera på din idé. Som ett anställningsavtal eller en inspirerande arbetsplats.

  JÄMLIK OCH GLOBAL

  Målet med Dream Big är att skapa en bättre framtid; att lotsa fram en idé som gör skillnad. Jämlikhet är viktigt för Nexer och därför består juryn av lika delar kvinnor och män. Det är de tävlandes innovationshöjd, entreprenörskraft, affärs- och tillväxtpotential som avgör vem som vinner – inte deras genus.
   
  Generellt sett är det ofta svårare för kvinnliga entreprenörer att få in startkapital och därmed en chans förverkliga sina affärsidéer. Det finns fortfarande fördomar om att kvinnor skulle vara mindre kapabla än män när det gäller affärer och risktagande. Det stämmer självklart inte: kvinnor och män är precis lika kvalificerade att driva företag. Om någon skulle tvivla, så stöds detta av flera forskningsrapporter. Luleå Tekniska Universitet har jämfört över 20 ekonomiska indikatorer i företag med kvinnligt och manligt ledarskap – och deras forskning visar ingen skillnad.

  Kontakta oss

  HAR DU NÅGRA FRÅGOR?

  Skicka ett email till dreambig@nexergroup.com, eller kontakta Beatrice Silow på beatrice.silow@nexergroup.com, +46 703791506